29 Aralık 2014 Pazartesi

DAY

   "Cehalet halkın suçu değildir." M. Kemal Atatürk.
   Geçen gün gelmiş; "uzayın sonsuz oluşuna eyvallah ama taze sıkma portakal suyunun vitamini nasıl hemen kaçabilir ki! Buna inanmıyorum" dedi. Hızlıca gitti.
   Birde ilginçtir geçen gün gergin bir şekilde geldi; "biz bu topraklarda ekmeği her zaman bölüşerek yedik. Kendi memleketine turist olma hevesi nereden geliyor? Bir köy kendine yetebilmeli. Bizim buğdayımız pirincimiz bize hastır, öz malımızdır" dedi. Ağzımı açmama fırsat vermeden gitti. Bu sefer gerçekten dolu gibiydi.
   Genel olarak özetleyecek olursak;
   "Ege sıkıcı mı ne yav..." derken Muğla'ya ulaştım, fikrim tamamen değişti. Muğla Ege'de hatta Türkiye'de bambaşka bir yer diye düşünüyorum. Ayrıca bahsedeceğim ama; Bodrum, Ören, Akyaka, Marmaris, Fethiye... Bu yerlerde bulunmak pedallamak çok güzel. Her yerde başka güzellikler var. Yolları bisiklet için çok uygun, doğası harika, Tanıştığımız insanlar tura renk katıyor. Bolca portakal mandalina ve limon var bu mevsimde. Türkiye'de en temiz dereler nehirler bence burada. Yerel yönetimlerin ve orman müdürlüklerinin bilinci, genel olarak halkın tutumu kısacası bir bütün olarak bu hal, kimi güzellikleri korumuş. Geleceğe ulaştırmaya da gayret ediyor. Yazalım unutmayalım. Ayrıntıları yakın  zamanda not ederim.




   Tam bu fotoğrafta herhalde pantolonumun ağı söküldü.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder